McDonald’s Metaverse Restaurant’ta Yemek Siparişi Ver

mc Donalds

McDonald’s ticari marka avukatı Josh Gerben, McDonald’s şirketinin metaverse ortamında sanal bir restoran açmayı planladığını belirten 10 yeni ticari marka başvurusunda bulunduğunu bildirdi. Gerben tarafından paylaşılan belgelere göre, uygulamalar “sanal yiyecek ve içecek ürünleri; sanat eseri, metin, ses ve video dosyaları içeren indirilebilir multimedya dosyaları ve değiştirilemez jetonlar” ile “sanal konserler” içeren eğlence hizmetleri için ticari marka korumalarını içeriyor.

Fast food devi McDonald’s, McDonald’s restoranlarını metaverse ile birleştirecek 10 ticari marka başvurusunda bulundu. Bu adımla sadece dijital versiyonu ziyaret etmekle kalmayacak, aynı zamanda Big Mac, Happy Meal veya McChicken gibi popüler ürünleri sipariş edebilecek ve doğrudan evinize teslim ettirebileceksiniz.

mc Donalds

1940 yılında Richard ve Maurice McDonald tarafından kurulan ve daha sonra 1961’de Ray Kroc tarafından satın alınan şirket, hem McDonald’s restoranlarının hem de McCafe’lerinin sanal versiyonlarını yaratmayı planlıyor. Bu dijital konumlar, fiziksel bir mağazada tekrarlanması imkansız bir deneyim sunacak.

McDonald’s’ın metaverse girişiminin duyurusu, ticari marka avukatı Josh Gerben, şirketin “gerçek ve sanal ürünler içeren sanal bir restoran” sunmayı ve “ev içeren sanal bir restoran işletmeyi” planladığını belirten on ticari marka başvurusunda bulunduğunu tweet attığında Twitter’da yapıldı. teslimat.”

4 Şubat’ta ABD Patent ve Ticari Marka Ofisine yapılan on ticari marka başvurusunun ayrıntıları sınırlı olmakla birlikte Business Insider, sanal ürünler karşılığında toplayabileceğiniz, takas edebileceğiniz veya satabileceğiniz NFT’leri veya benim adlandırdığım şekliyle “McNFT’leri” satın alabileceğinizi bildirdi.

McDonald’s ticari marka patentlerini başvurusundan sadece bir gün önce, Panera Bread, menülerinden sanal dünyalarda kullanılabilecek sanal yiyecekleri indirmenize izin verecek olan “Paneraverse” adlı metaverse vizyonu için patentler aldı. McDonaldverse gibi, gerçek bir restoranda gerçek gıda maddeleri satın almak için kullanılabilecek NFT’leri de satın alabileceksiniz.

Walmart, Nike ve Gap ayrıca kendi tescilli ticari markalarıyla metaverse’de bir varlık oluşturmaya başladılar. Ancak McDonald’s, gerçek yemek sipariş edebileceğiniz ve gerçek evinize teslim edilmesini sağlayabileceğiniz bir metaverse yaratan ilk şirket olabilir.

Gamze Pehlivan
Digital Content Writer

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy