Sony, VR İçin Yeni Hareket İzleyicilerini Sundu

Sony, VR oyunun kurallarını değiştiren başka bir taşınabilir cihaz olan Mocopi hareket yakalama sistemi ile geri döndü. Şirket ayrıca, hareket yakalama verilerinizi 3D animasyon programlarına aktarmanıza izin verecek bir SDK yayınlayacak.

Altı renkli ve ayrı ayrı etiketlenmiş hareket izleme bandı ayaklarınıza, ellerinize, başınıza ve sırtınıza takılır ve her sensör akıllı telefonunuza Bluetooth aracılığıyla bağlanıyor. Daha sonra hareketlerinizi kaydededip size YouTube videoları veya VRChat gibi sosyal VR platformlarında kullanılabilecek çeşitli veri noktaları sağlayabilecek.

Mocopi ayrıca, yakalamalarınızı 3D animasyon programlarına ve diğer çeşitli 3D yazılımlara aktarmanıza izin verecek bir yazılım geliştirme kitiyle birlikte geliyor. Mocopi’nin Unity ve Autodesk’in bir animasyon ve hareket yakalama uygulaması olan MotionBuilder gibi platformlarla da uyumlu. Şirket bunun fitness, metaverse ve daha fazlasıyla ilgili yeni hizmetler oluşturmanıza izin vereceğini iddia ediyor. Mocopi’nin hafif tasarımı, Sony’nin bu teknolojiyi taşınabilir hale getirmeye odaklandığını gösteriyor. Altı sensörün her biri 11,6 mm kalınlığındadır ve bir klips veya cırt cırtlı bant kullanılarak başınıza, bileğinize, ayak bileklerinize ve kalçanıza takılabiliyor.

Tipik olarak hareket yakalama, büyük bir Hollywood filminde göreceğiniz bir şeydir. Bununla birlikte, Sony’nin girişi, ortalama YouTuber’ların kendi animasyonlu videolarını oluşturmasını kolaylaştırıyor. Profesyonel açıdan Mocopi, film yapımcılarının ve animatörlerin sadece birkaç dakika içinde gerçekçi hareketleri yakalamasına yardımcı olabilir. Her sensör 10 saate kadar dayanacak şekilde tasarlanmıştır ve standart bir USB-C kablosu kullanılarak şarj edilebilir. Cihaz ayrıca toza ve suya dayanıklıdır ve iOS 15.7.1 kullanan çoğu iPhone modeliyle ve herhangi bir Android 11 veya üstü cihazla uyumludur.

“VRChat, PC VR başlıklarını kullanarak tam izleme alanında sektöre öncülük etti. VRChat CTO’su ve Kurucu Ortağı Jesse Joundry, Sony “mocopi” ürününün piyasaya sürülmesiyle, aynı işlevselliği bağımsız VR kulaklıkları için sağlayabildiğimiz için mutluyuz. Piyasada çeşitli VR kulaklıkları var. “Mocopi” ile birlikte, tüm kulaklık kullanıcılarının VRChat’in tam izleme işlevini tam olarak deneyimlemesini istiyoruz.”

Sony Mocopi, Ocak 2023’ten itibaren Japonya’da satışa sunulacak ve yalnızca Sony’nin özel mağazalarında 49.500 yen (360 USD) karşılığında satışa sunulacak. Cihazın diğer bölgelerde ne zaman satışa sunulacağı veya Sony’nin PSVR 2 ile çalışıp çalışmayacağı net değil. Bununla birlikte, PC VR kulaklıklarının yanı sıra Meta Quest 2 ile de kullanılabiliyor.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy