Superpeer Nedir? Superpeer Kuruluş Hikayesi

İnsanlar arasında bilgi transferini kolaylaştıran SuperPeer, alanında uzman kişilerin görüntülü danışmanlık hizmeti vermesini sağlayan bir girişim olarak sunuldu. Platformda uzmanlar Superpeer üzerinden 15-30-45-60 dakikalık görüşmeler için sabit bir ücret belirleyebiliyor. Şirket ise %15 komisyon farkı koyarak danışanların önemli isimlerle konuşmasına aracılık ediyor.

Superpeer nedir?

Sektör uzmanlarını ilgili konular hakkında bilgi almak isteyen kişilerle bir araya getiren Superpeer, kullanıcıların önemli kişilerle online olarak yüz yüze görüşme yapmasını ve onlardan çeşitli konularda bilgi alışverişi yapabilmesini sağlıyor.

Superpeer’in verimliliğinin sağlanması ve kullanım amacının ihmal edilmemesi açısından moderasyon önlemi de bulunuyor. Görüşme sonunda kullanıcıların görüşmeden memnun kalıp kalmadığını anlamak amacıyla bir değerlendirme sunuluyor. Kullanıcılar, görüşme sonucunda eğitim veren uzmanı değerlendirerek danışmanlık hizmetini raporlayabiliyor.

superpeer

Instagram fenomenleri, youtuberlar ve pazarlama direktörleri, iletişim yönetmenleri, bilgisayar mühendisleri ve alanında uzman daha birçok kişi; Superpeer’de hesap açıp ders vermeye başlayarak kullanıcıları yüz yüze görüşmeye davet edebiliyor. Kullanıcılar, Superpeer sayesinde takip ettiği kişilerle hem bire bir görüşebilirken hem de aklındaki soru işaretlerini gidererek danışmanlık alabiliyor.

1 yıl önce ilk olarak kapalı beta sürümüyle kullanıma sunulan Superpeer’de çok sayıda aktif kullanıcı bulunuyor. Davetiye ile kayıt alan girişime üye olarak profilinizi oluşturabiliyor ve takvimlerinizi bağlayarak boş vakitlerinizi kolayca yönetebiliyorsunuz. Danışanlar, sizin görüşme yapmak istediğiniz saatler için randevu oluşturup uygulama üzerinden size ulaşıyor. Görüşme ücretini tamamen eğitimi veren sektör uzmanı belirliyor ve Superpeer, görüşme ücretinden %15 komisyon alarak gelir sağlıyor.

Superpeer Kuruluş Hikayesi

SuperPeer, önemli girişimlere imza atan Devrim Yaşar liderliğinde Fatih Acet, Ayda Öz ve Maria Yaşar tarafından ABD’de kurulmuştur. İlk yatırım turunda Eniac Ventures ve bir grup melek yatırımcıdan 2 milyon dolarlık destek almayı başaran uygulama yeni yatırım turunda 8 milyon dolar yatırım aldı.

Platform, aldığı yeni yatırımla Superpeer Channels özelliğini de yayına aldı. Yatırım turunda ise Acrew Capital, Audacious Ventures, Homebrew, Moxxie Ventures, Brianne Kimmel, Scott Belsky ve OnDeck gibi isimler bulunuyordu.

Türkiye’de SuperPeer’in Mandal ve Eksperin gibi iki yerel rakibi de bulunuyor.

 

Gamze Pehlivan
Digital Content Writer

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy