Magic Leap Odağını Kurumsal Müşterilere Çevirdi

Magic Leap satış rakamlarının beklentilerin çok altında kalmasından sonra, Florida merkezli artırılmış gerçeklik şirketi ürünün iş odaklı yeni bir versiyonunu duyurdu.

Ürün 2018’de piyasaya çıktığında, yüksek fiyat etiketine rağmen yaratıcı profesyonelleri ve hatta sıradan insanları hedef almıştı. Yeni versiyonuyla tekrar adlandırılan Magic Leap One, kurumsal yazılım ve cihaz yönetim araçlarına iki yıllık lisans, iki yıl garanti ve hızlı değiştirme servis program sunuyor. Magic Leap karma gerçeklik gözlüklerinin yeni sürümünü 2,995 dolardan piyasaya sundu. Magic Leap One

Microsoft’un 3D görsellerini gerçek dünyaya da yansıtan benzer bir üst düzey kulaklık olan HoloLens de benzer şekilde kurumsal odaklı bir politika izliyor. Magic Leap’un duyurulan ortakları arasında AT&T, NTT Docomo, HyperloopTT, Arvizio, Deloitte, BNP Paribas, EON Reality ve Jetblue yer alıyor.

Ürün güncellenmiş haliyle ayrıca bir işbirliği ve telepresence yazılım paketi olan Jump adlı bir uygulamayı da kullanıma sunuyor. Bu adımıyla ise Magic Leap’in Spatial gibi şirketlerin yapmakta olduğu ve Facebook’un da önümüzdeki birkaç yıl içinde kurumsal VR ile gitmeyi planladığı vizyona benzeyen bir yoldan ilerlediği görülüyor.

Magic Leap

Magic Leap yeni versiyonuyla hala 5G desteğine sahip değil, ancak AR kulaklıklarının 2020’de geldiğini ve hücresel olmaya başladıklarını duyurdu. Gelişmiş AR kulaklıklar daha uygun hale gelene kadar işletmeler için mantıklı bir seçenek olarak gösteriliyor. 6 adet kamera, 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama da sunan The Magic Leap One, WiFi 802.11ac/b/g/n, bluetooth 4.2 ve USB-C bağlantı seçeneklerine de sahip.

Güncellenmiş sürümünü duyuran Microsoft’tan Kurumsal Müşteriler için HoloLens 2 yazımıza da göz atabilirsiniz.

Gamze Pehlivan
Digital Content Writer

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy